IMG_20190602_115314.jpg

Många upplever nog att det är svårt att få till de där magiska stunderna av samvaro med familjen i dagens hektiska livstempo. Var och en är på väg till sitt och tiden räcker kanske inte riktigt till. Så är det också för systrarna Ebba och Amy von Sydow samt deras mamma Helen, men de har hittat en gemensam knutpunkt där de trots allt landar och umgås – nämligen kring köksbordet. Detta gäller året om, men särskilt under sommaren när de samlas i familjens sommarhus. Det handlar dock inte alltid om att invänta de rätta tillfällena för att umgås med familj och bekanta, ibland måste man skapa dem. Men hur ska du ha tid att bjuda in till fest, brunch eller eftermiddagsfika, tänker du? Det krävs ju massor av förberedelser! Systrarna von Sydow har tillsammans med sin mamma Helen svaret i form av enkla rätter som räcker till många och som går att skapa utan veckor av detaljerad planläggning. I den här boken har de samlat en hel skatt i form av sina bästa recept för såväl vardag som fest.

Boken är indelad efter dagens måltider: frukost, brunch, lunch, fika och middag. Ebba, Amy och Helen von Sydow delar frikostigt med sig av minnen och tankar tillsammans med varje recept vilket gör boken både inspirerande och väldigt personlig i sitt tilltal. Att läsa texterna känns lite som att ta en fika med familjen von Sydow och småprata lite om livet. Tonen är avspänd och trevlig. Boken är rikt illustrerad med stämningsfulla färgfotografier som höjer och lyfter fram innehållet. Recepten står såklart i fokus och jag gillar familjens tankar kring det enkla, goda och hälsosamma. Många har nog varit med om att de spontana bjudningarna ofta är de roligaste och mest lyckade.

Inställningen att det ska vara enkelt att umgås och äta gott bildar en röd tråd genom den här boken. Maten, livet och samtalen runt köksbordet passar både i vardagsköket och sommarstugan. Så mitt bästa tips är att läsa, inspireras, lägga på en ren duk och bjud in till brunch, fest eller fika med tillhörande samtala och gemenskap runt ditt eget köksbord i sommar.

Utgiven av: The Book Affair, 2019. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 5 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.