9789188801258_200x_bla-bla-hostvagor

I den andra boken om Cilla Storm får vi än en gång följa med till Bullholmen, en charmerande liten ö i Stockholms skärgård där det händer riktigt otäcka saker. Cilla har gått vidare i karriären och skriver numera material för en podcast på temat true crime. På senare tid har hon ägnat sig åt att granska ett fall där en kvinna som rörde sig i Stockholms societetsliv försvann spårlöst för drygt trettio år sedan. När Cilla och hennes bästa väninna Rosie åker på en spaweekend i skärgården och ett mystiskt dödsfall inträffar på anläggningen är deras nyfikenhet väckt, men polisen Adam, tillika mannen som figurerar i Cillas drömmar, är inte road av att Cilla och Rosie vill förstora upp ett dödsfall som polisen ämnar avskriva som en olyckshändelse. Samtidigt upptäcker en ung kvinna som återvänt till Irland för att ta hand om kvarlåtenskapen efter sin döda mor att hon är förföljd och att hennes mamma bar på en hemlighet hon aldrig hade kunnat gissa sig till.

I den första boken om Cilla Storm, Söta, röda sommardrömmar, köpte vår huvudperson Cilla en kolonistuga i skärgården och hittade en sann vän i grannen Rosie. Trots en åldersskillnad på flera decennier och ett inte helt okomplicerat förhållande i och med att Rosie även är mor till polisen Adam har vänskapen hållit i sig och de är ett riktigt roligt radarpar att läsa om. I och med att Christoffer Holst har låtit Cilla Storm ta ett kliv i karriären och bli kriminalreporter stärks också trovärdigheten när det gäller hennes inblandning i polisiära angelägenheter. Relationsstatusen när det gäller Cilla och Adam är fortfarande på stadiet ”det är komplicerat” och läsaren blir involverad i Cillas osäkerhet och tvivel kring framtiden på ett sätt som väcker både igenkänning och engagemang.

Christoffer Holst är riktigt skicklig när det gäller att skapa en tät atmosfär och skiftar ledigt mellan obehagliga scener som kryper under huden och trevliga samtal över god mat och dryck som kantas av en gemytlig stämning. Handlingen är lika fläckad av rödvin som av blod och det är en ganska svår balansgång att kombinera dessa ytterligheter, men Blå, blå höstvågor är ett kvitto på att Christoffer Holst verkligen behärskar begreppet ”mysrys”.

Utgiven av: Lovereads, 2019.

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 4 av 5

En reaktion till “Blå, blå höstvågor av Christoffer Holst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.