IMG_20190820_194240.jpg

Simon Basset har sedan länge bestämt sig; efter den tragiska barndom han själv fick genomlida ska han aldrig gifta sig och bilda familj. Visserligen innebär det att släkten kommer att dö ut och att hertigtiteln går om intet, men han är ändå fast besluten att förbli en av Londonsocietetens eviga ungkarlar. Trots det saknar han inte anbud från familjer med giftasvuxna döttrar och stundtals finner Simon det svårt att freda sig mot omgivningens krav på vad som anses passande för en man i hans position. När han träffar Daphne Bridgerton, syster till en god vän, som också hon jagas av friare som inte intresserar henne bestämmer de sig för att sluta en pakt. En uppdiktad förlovning kan ge dem båda lite andrum och eftersom de trivs i varandras sällskap ska inte gemensamma visiter på baler och andra mottagningar behöva vara något problem. Men allt eftersom tiden går växer känslorna och gränsen mellan fantasi och verklighet börjar suddas ut. Kanske är de trots allt menade för varandra.

En annorlunda allians utspelar sig i det tidiga 1800-talets England och trots att boken till stor del fokuserar på att uppnå ett maximalt underhållningsvärde lyckas Julia Quinn också säga något om den tid hon skildrar. Ur ett strukturellt perspektiv är också handlingen mycket välkonstruerad vilket gör det lätt att fastna i boken och inte komma därifrån förrän sista sidan är utläst.

Den första boken i serien Familjen Bridgerton handlar om den äldsta dottern i syskonskaran: Daphne. Hon är en sprudlande och levnadsglad ung kvinna som alltid har svar på tal, vilket också genomsyrar dialogen och gör den både rapp och underhållande. Daphne är egensinnig och hennes intelligens gör att hon finner de flesta friarna oändligt tröttsamma. Till den dag hon möter Simon Basset och blir hopplöst förälskad. Men deras kärlekshistoria är inte okomplicerad och Julia Quinn lyckas riktigt bra med att få läsaren att sitta som på nålar i väntan på upplösningen. Kommer de verkligen att få varandra? En annorlunda allians är helt enkelt starkt beroendeframkallande läsning, och som tur är kommer det under hösten ytterligare två böcker på svenska OCH till våren har en Netflix-serie som baserar sig på böckerna om Familjen Bridgerton. Högtidsstunder för alla som älskar romance i historisk miljö!

Utgiven av: Lovereads, 2019. I översättning: av Anna Thuresson.

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 4 av 5

En reaktion till “Familjen Bridgerton: En annorlunda allians av Julia Quinn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.