IMG_20190809_102336.jpg

Serien om Agnes består av tre böcker, Det kommer aldrig mer vara du, Väck mig när det är över samt Innan vi visste allt om varandra och bokserien kännetecknas av Anne-Lie Högbergs fina förmåga att kombinera vardagsrealism och stora känslor. Böckerna tar avstamp i en verklighet som ligger oss alla nära hjärtat. Innehållet är mångfacetterat och rymmer både medgång och motgång. Det som Agnes råkar ut för kan skapa igenkänning hos många, det kanske är du eller någon du bryr dig som har upplevt liknande känslor och händelser. Just realismen som genomsyrar historierna är en av bokseriens främsta styrkor. Anne-Lie Högberg lyckas också skapa spänning och väcka engagemang, det är svårt att släppa böckerna förrän sista sidan är utläst. Serien om Agnes rekommenderas varmt till den som vill läsa välskrivna böcker fyllda av skarpsynta samtidsskildringar och heta känslor.

Det kommer aldrig mer vara du är den första boken om Agnes och här berättas historien om ett midsommarfirande som slutar i katastrof när det uppdagas att Agnes livspartner har träffat en annan, närmare bestämt en kvinna som Agnes trodde var deras gemensamma vän. Skilsmässan blir omskakande och livets spelregler förändras drastiskt. Att Agnes nu måste dela sina barn med Oscars nya kvinna är ett faktum som svider. Men någonstans på vägen hittar hon ändå tillbaka till en vardag som fungerar och djupt inom henne vaknar förhoppningarna om att hon ska hitta lyckan på nytt.

I Väck mig när det är över har det gått en tid och Agnes tillvaro har kommit på rätt köl igen, men på julaftons morgon upptäcker hon en knuta i sitt ena bröst. Oron grumlar hela julfirandet men hon vill inte oroa familjen. Att fira jul med bonusbarn och olika släktingar visar sig inte heller vara okomplicerat och den magiska högtid som Agnes hade sett fram emot så mycket blir istället startskottet för en svår och omtumlande tid som Agnes på något sätt måste försöka ta sig igenom.

När den tredje boken, Innan vi visste allt om varandra, börjar är det en ny tid i Agnes liv. Sommaren står för dörren och ska förhoppningsvis bjuda på en efterlängtad andningspaus. När Agnes får en ny granne som snabbt blir hennes väninna börjar dock hennes familjerelationer kantra. Hennes mamma beter sig märkligt och även systern Cissi märker av den spända stämningen. Det visar sig att deras mamma bär på en hemlighet de aldrig hade kunnat ana sig till.

Utgivna av: Litet förlag – Lind & Co, samtliga finns i pocket.

Köp hos: Bokus & Adlibris

Betyg 3+ av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.