Foto: Thron Ullberg

Du är aktuell med nya boken Våroffer. Berätta lite om den.

▪️Våroffer handlar om sextonåriga Elita Svart som hittas mördad under ritualliknande omständigheter 1986 i skogen bakom ett slott. Våren 2019 flyttar distriktsläkaren Thea Lind till trakten och via ett mystiskt fynd i slottskogen blir hon intresserad både av fallet och av den gamla legenden om den mystiske Bladmannen, han som rider genom skogarna under valborgsnatten, då gränsen mellan liv och död är som allra tunnast.

Våroffer är den sista boken i Årstidskvartetten, men vi hoppas såklart på fler böcker. Vill du bjuda på någon ledtråd till vad nästa skrivprojekt kommer att handla om?

▪️Jag är fortfarande på funderingsstadiet, men jag kommer helt klart att hålla mig kvar i Skåne och i det lite långsammare berättandet. Mer än så vet jag faktiskt inte ännu.

Dina senaste böcker har allihopa byggt på att händelser i det förflutna knyts samman med en nutida berättelse. Vilken är den största utmaningen med att skriva böcker med parallella historier? Och hur gör du för att skapa den där riktiga nagelbitarspänningen som kännetecknar allt du skriver?

▪️Den största utmaningen är att få miljöerna att kännas både lika och olika eftersom vi rör oss på samma ställe fast i olika tidsplan samt att på olika sätt få läsaren att själv fylla i tidsluckan och föreställa sig vad som hänt under tiden som gått mellan de båda planen.
Spänning kan man ju bygga på lite olika sätt. I början jobbade jag mycket med tempo som spänningsdrivare, senare lite mer med våld och action och nu arbetar jag mycket med stämningar, dialog och miljöer, vilket är lite svårare. Samtidigt är det också väldigt roligt.

Har du några bra tips på platser att besöka för den som vill uppleva det vackra Skåne du beskriver i böckerna?

▪️Söderåsen i nordvästra Skåne är otroligt vacker såhär års, samt såklart Kronovalls slott på Österlen där jag hämtat inspirationen till Bokelund i Våroffer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.