9789150941722_200x_pa-andra-sidan-natten-instapoesi

Michaela Forni och Michaela Hamilton är kända namn inom bloggvärlden och driver tillsammans en podcast. De djupa ämnen som har diskuterats där har lett fram till att författarna öppet vågat visa sina mest sårbara sidor. Nästa steg blev instapoesi, dvs poesi på Instagram, ett fenomen som på senare år slagit igenom stort med internationellt kända namn som bland andra Rupi Kaur. I På andra sidan natten har Forni & Hamilton samlat sina bästa dikter och poetiska texter från sitt Instagramkonto.

Texterna har ofta en mörk underton och författarna behandlar det som tynger dem och stundtals gör livet mycket komplicerat. Hjärtesorger, prestationsångest och sorgen efter en saknad anhörig är några av alla de teman som ligger till grund för deras instapoesi. Det är avskalat, vackert och sårbart på ett sätt som väcker många tankar. Michaela Forni och Michaela Hamilton lyckas tvätta bort poesins något högtravande och pretentiösa stämpel och gör sina texter lättillgängliga för den breda massan. Här finns något för alla att känna igen sig i, vilket också framstår som bokens och Instagramkontots främsta föresats. Författarduon vill visa läsaren att du inte är ensam om dina tankar; det finns fler där ute som känner likadant och upplever samma saker. På andra sidan natten är en självutlämnande och modig liten skriftsamling som har potential att nå en helt ny grupp läsare och därmed visar vägen för en nydanande och modern form av poesi.

Utgiven av: HarperCollins Nordic, 2018. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 4 av 5

En reaktion till “På andra sidan natten av Michaela Forni & Michaela Hamilton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.