9789176293911_200x_murder-bag_pocket

När en man som rör sig inom finansvärldens höjdarskikt mördas, och kort därefter en hemlös man möter sitt öde på ungefär samma sätt får Londonpolisen och Max Wolfe ett komplicerat fall att utreda. Vad har dessa två gemensamt? Vid en första anblick ingenting, men vid en närmare titt var de en gång skolkamrater vid en av Englands främsta internatskolor. Livet har tagit dem med på olika resor, men det förflutna verkar ha kommit ikapp dem båda. Wolfe och hans kollegor inser snart att fler svävar i fara, och det faktum att en av kamraterna i gruppen begick självmord kort efter att de lämnat skolan väcker frågor kring vad som egentligen hände i deras ungdom.

Wolfe kämpar också med ett trassligt privatliv. Han är ensamstående med dottern Scout, och känner sig kluven mellan sin yrkesroll och sitt liv som pappa. Framförallt kämpar han med tanken på att hans polisjobb skulle kunna försätta dottern i fara.

Murder Bag är den första boken i serien om Max Wolfe och den utspelar sig i ett London där atmosfären är så tät att den nästan går att ta på. Karaktärerna är väl tecknade och boken är såväl blodig som händelserik. Jag kan dock känna att den saknar lite i originalitet och att upplägget där en efter en mördas för en gammal synd känns lite förutsägbart. Bortsett från det är Murder Bag en spännande deckare med bra driv, och berättelsen om den ensamstående pappan som försöker pussla ihop sitt liv och sin karriär ger mersmak. Även den andra boken i serien, Slaktaren i Highgate. finns översatt till svenska.

Utgiven av: Bokfabriken, pocket, 2017.

Köp hos Bokus eller Adlibris

Betyg 3+ av 5

5 reaktioner till “Murder bag av Tony Parsons

  1. Förutsägbarheten i böcker kan ibland vara skön och trygg, så länge den backas upp av allt det där andra som är viktigt – språk, omgivning och karaktärer. MEN. Man (jag) föredrar något som överraskar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.