Foto: Sofia Eckerblad

Berätta lite om din nya bok Nattsångaren. Vad handlar den om och varifrån har du hämtat inspiration till den?

▪️ Nattsångaren handlar om polisen Hanna Duncker som flyttar tillbaka till Öland. Skälet till att hon en gång flydde från ön är att hennes pappa dömdes för mord. Jag ville skriva om hur det är att ha en anhörig som begår ett grovt brott, eftersom jag själv har viss erfarenhet av det. Första utredningen som Hanna Duncker kastas in i är att sonen till hennes äldsta vän hittas död på Alvaret. Utanförskap är ett viktigt ämne i boken, liksom hur det är att tvingas möta sitt förflutna.

Den nya serien utspelar sig på Öland. Vad har du för koppling och relation till den miljön?

▪️Jag älskar Öland. Mina farföräldrar hade gård på östra sidan, där de bland annat födde upp travhästar. Själv är jag uppvuxen strax norr om Kalmar.

Som redaktör har du jobbat med flera kända författares böcker, men nu är det omvända roller. Vilken är den största utmaningen i att gå från redaktörsrollen till att själv få sitt eget manus granskat?

▪️Jag tycker det är lättare att vara redaktör än att vara författare, eftersom jag känner mig trygg i min förmåga att granska andras texter. När jag skriver är det inte så, och det jobbigaste är när någon går in i texten och avslöjar luckorna. Samtidigt får jag energi av det, jag vet ju att det kommer göra texten bättre. Jag tror det är en fördel att jag genom min bakgrund som redaktör verkligen förstår och uppskattar processen.

Vilka böcker läser du i sommar?

▪️Två titlar ser jag särskilt fram emot i sommar: Mattias Edvardssons Goda grannar och Lina Bengtsdotters Beatrice. Jag är också nyfiken på Lina Areklews debut Ur askan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.