Imorgon är det dags – årets stora bokrea går av stapeln! En högtidsstund då vi får chansen att utöka innehållet i våra redan sprängfyllda bokhyllor med nya fynd. Här har jag samlat mina 15 bästa tips på deckare som finns med på årets rea. Utbudet varierar, men de här böckerna hittar ni hos såväl Akademibokhandeln som hos Bokus. Så håll till godo, och se till att ladda upp med riktigt mycket spännande läsning!

Klicka på länken för att komma till min recension av respektive bok.

Sweet Lolita av Kicki Sehlstedt – Första delen i den hyllade spänningsserien om journalisten Aida Svantesson och kriminologen Kajan Berglund.

1794 av Niklas Natt och Dag – Uppföljaren till 1793 tar oss återigen med till ett historiskt Stockholm präglat av fattigdom och mörker.

En äkta man av Dennis Lehane – Ett måste för alla som älskar psykologiska thrillers.

Katharinakoden av Jørn Lier Horst – Den första boken i den nya Cold Case-serien, men William Wisting är fortfarande huvudperson och boken kännetecknas av den polisiära trovärdighet som vi sett från författaren tidigare.

Hantverkaren av Sharon Bolton – Häxkonster och mord skapar obehag i Sharon Boltons senaste mästerliga thriller.

Felsteg av Maria Adolfsson – Ett fynd för alla er som vill läsa den uppmärksammade Doggerlandserien från början.

Det som göms i snö av Carin Gerhardsen – En fristående thriller som är fylld av oväntade vändningar och som har älskats av läsarna.

Tre timmar av Anders Roslund – Ewert Grens är tillbaka i en ny kriminalroman där handlingen på ett skrämmande sätt speglar vår direkta samtid.

En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson – Ett familjedrama i tre akter som riktar ljuset mot frågan kring vad vi är beredda att göra för våra närmaste.

Outsidern av Stephen King – En deckare med övernaturliga förtecken som bjuder på många hundra sidor underhållande läsning. En fest för alla som älskar Stephen King.

Råttkungen av Pascal Engman – En hårresande deckare som utspelar sig i ett rafflande tempo. Och om du inte redan har upptäckt Pascal Engman finns även första boken i serien, Eldslandet, på årets rea.

Hon som inte vet av Karen Cleveland – En riktigt vass psykologisk thriller där det amerikanska rikets säkerhet såväl som en enskild familjs liv sätts på spel.

Vintereld av Anders de la Motte – En iskall deckare med en lika avancerad som överraskande intrig.

Skamvrån av Sofie Sarenbrant – Psykisk ohälsa är temat i Sarenbrants senaste och allra bästa bok hittills. Förra årets röstades hon fram som årets deckarförfattare och serien om Emma Sköld är en storfavorit bland såväl läsare som lyssnare.

Silvervägen av Stina Jackson – Har du ännu inte läst boken som belönats med i stort sett alla priser en deckare kan vinna är det hög tid.

 

 

En reaktion till “Bästa deckarfynden på bokrean

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.