20191120_104404_0000.png

I årets julkalender här på bloggen kommer några verkliga experter att dela med sig av sina bästa boktips. Är du på jakt efter den perfekta julklappen eller letar du efter fina läsupplevelser som du själv vill njuta av under julens lässtunder? En lång rad författare och förlagsmedarbetare berättar här om sina utvalda bokfavoriter, hela vägen fram till jul!


Idag gästas julkalendern av feelgoodförfattaren Anna Lönnqvist som tidigare i år tilldelades priset för Årets bästa feelgood för sin bok Julia och Jack. I januari är hon dessutom aktuell med sin nya bok Minns oss som nu, den efterlängtade uppföljaren till Sommaren med Ava.

Foto: Magnus Östh

 – Mitt första tips är till den som vill läsa en riktigt stark kärlekshistoria där du sitter som klistrad till sista sidan. Sista brevet från din älskade av Jojo Moyes är, enligt mig, den absolut bästa romanen som Jojo Moyes har skrivit. Den har allt! Kärlek, en dåtidsberättelse som utspelar sig i 60-talets London och som jag bara vill läsa mer om. Otroligt spännande fram till sista sidan. Älskade den!

 – Till den som vill läsa en fängslande och varm historia med gripande livsöden kan jag rekommendera Sommaren hon aldrig glömde av Nikola Scott. Jag upptäckte den här författaren genom hennes debut Min mammas hemlighet som jag tyckte mycket om, och den här gillar jag verkligen också. Två parallella historier där den ena utspelar sig 1939 och den andra i nutid, i idylliska Cornwall. Fascinerande och starka kvinnoöden och vänskap som växer fram över generationsgränserna. Det är omöjligt att inte bli berörd!

 – Dagens sista tips passar den sanna feelgood-älskaren och det är Den där kvällen av Sheila O’Flanagan. Sheila kan verkligen skriva feelgood som berör och den här romanen är inget undantag. Starka och självständiga kvinnor som tvingas göra val som får stora konsekvenser för deras liv. En fint beskriven mor- och dotterrelation. Är du dessutom fascinerad av smycken och ädelstenar är den här boken given för dig, eftersom den utspelar sig till stora delar bakom kulisserna hos anrika juvelerare.

God Jul och trevlig läsning önskar Anna Lönnqvist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.