20191120_104404_0000.png

I årets julkalender här på bloggen kommer några verkliga experter att dela med sig av sina bästa boktips. Är du på jakt efter den perfekta julklappen eller letar du efter fina läsupplevelser som du själv vill njuta av under julens lässtunder? En lång rad författare och förlagsmedarbetare berättar här om sina utvalda bokfavoriter, hela vägen fram till jul!


Dagens före dopparedagen är här och idag gästas julkalendern av författaren Caroline Eriksson som är högaktuell med sin nya bok Kom i min famn, den första i en helt ny spänningsserie med titeln Family Noir. Boken släpps den 9 januari. Caroline Eriksson är även aktuell med podden Hissen tillsammans med Ninni Schulman.

Foto: Peter Knutson

 – Mitt första boktips är Järtecken av Christoffer Carlsson. Det här är så mycket mer än en deckare, det är en roman om brott och straff och om människor och familjer, vad vi gör mot varandra och hur skuld kan gå i arv. Christoffer Carlsson är en otroligt begåvad berättare och det här är hans bästa bok hittills enligt mig. Boken passar för deckarfantasten såklart, men också för den som hellre läser om relationer och mänskliga tillkortakommanden än om seriemördare.

 – Ett boktips som passar för fackboksentusiasten och den som gillar essäer och biografier, men också för alla som någon gång har varit eller kommer att befinna sig på resande fot är Den försiktiga resenären av Merete Mazzarella. Den handlar om livet ombord på ett kryssningsfartyg och en tripp till Australien. Om den inre resan (vad resandet gör med den som ger sig iväg) likaväl som den yttre. Merete Mazzarella är en ny favorit i min bokhylla, hon skriver om olika livsteman på ett sätt som trollbinder. Personliga tankar och egna erfarenheter varvas med filosofiska reflektioner och litterära citat.

 – I Pachinko av Min Jin Lee berättas stramt och osentimentalt – och just därför otroligt starkt och känslosamt – om tre generationer exilkoreaner i Japan. Ett många gånger hårt och fattigt liv i en tid och en kultur där plikt och heder står över lust och egen vilja. Kärlek och svek, föräldrar och barn, död och överlevnad. Det här är en bok som har allt! Boken är perfekt för den som gillar ”episka” romaner och släktsagor, men också för den som är intresserad av historia och andra kulturer.

God Jul och trevlig läsning önskar Caroline Eriksson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.