20181204_223032_0000.png

Med mindre än tre veckor kvar till julafton är det dags att ladda upp med julläsning. Dagens tema är därför julböcker, i ordets rätta bemärkelse, och handlingen i dagens titlar utspelar sig i juletid. Idag tänkte jag gå all in och göra en något längre tipslista än vanligt.

  • Sju dagar i december av Francesca Hornak – En familj tvingas fira jul i avskildhet på släktens engelska lantgods. Skälet är att den ena dottern måste befinna sig i karantän. Boken är inte uteslutande en julbok, den handlar också om komplicerade familjerelationer. Värmande adventläsning!
  • 24 goda gärningar av Jenny Fagerlund – En mer renodlad jul-feelgood om en kvinna som gör 24 goda gärningar under adventsveckorna och finner meningen med livet på nytt genom att hjälpa andra.
  • En dag i december av Josie Silver – En bok för den sanna romantikern, men trots att det finns en koppling till jul- och nyårshelgerna passar den för dig som inte vill ha allt för starkt jultema i din decemberläsning.
  • Snöfall över strandcaféet av Lucy Diamond – Evie från sommarens feelgoodsuccé Strandcaféet är tillbaka – nu i vinterskrud.
  • Juldagar av Jeanette Winterson – En charmig samling texter där Winterson blandar personliga julminnen med sagolika noveller för vuxna. En favorit hos mig!
  • En vinter i Paris av Jenny Oliver – Bakning, kärlek och en vinter i den franska huvudstaden. Helt klart ett vinnande koncept.
  • Brutna ben och brustna hjärtan: En alldeles omöjlig jul av Maria Ernestam – En varm och underhållande berättelse om en kvinna vars jul blir minst sagt rörig.
  • Vaxade juveler och brända hjärtan – I den tredje boken i Huskvarnaserien har vintern kommit och vi får följa ännu ett historiskt kvinnoöde i kombination med ett nutida. Det är både lättläst, välskrivet och tänkvärt.
  • Poirots jul av Agatha Christie – Årets julläsning hos mig blir inget mindre än en klassiker med detektiven Hercule Poirot i huvudrollen.

20 reaktioner till “Veckans topplista v. 49 – Julböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.