Påsken står för dörren och vi svenskar har i ganska stor utsträckning adopterad den norska traditionen att läsa en deckare. Veckans topplista handlar därför om våra fem bästa tips på påskekrim inför helgen som stundar. Här kommer mina favoriter bland de deckare jag har läst i vår. Önskar er alla en riktigt fin helg och ta det lugnt så ni inte sätter äggen i halsen mitt under spännande läsning. 🙂

veckans topplista

  1. Felsteg av Maria Adolfsson – Första boken i en ny serie som utspelar sig på den fiktiva ön Doggerland i Nordsjön. Här kombineras det bästa ur nordisk och brittisk kriminallitteratur och det finns vissa likheter med Ann Cleeves hyllade serie om Shetlandsöarna. Ett måste bland vårens deckare.
  2. Louise av Mikaela Bley – Tredje delen i serien om TV4-reportern Ellen Tamm tar oss med till maktens korridorer. Spänning på högsta nivå.
  3. Hemmets trygga vrå av Cara Hunter – En ny brittisk serie som kombinerar psykologisk spänning och traditionellt polisarbete. Åttaåriga Daisy försvinner och det blir en rafflande mördarjakt.
  4. Och sen var hon borta av Lisa Jewell – Det behöver inte bara vara deckare bland våra påskekrim, en thriller fungerar också bra. Välj då Och sen var hon borta av Lisa Jewell, helt omöjlig att lägga ifrån sig!
  5. Rökridå av Krysten Ritter – En modern thriller om det svåra i att göra sig fri från händelser i det förflutna och hur lätt det är att falla in i gamla mönster. Något som blir tydligt när hjältinnan i berättelsen återvänder till sin hemstad i Indiana.

Jag lämnar också en liten bubblare – om påskens spänning ger mersmak tycker jag att ni ska hålla ögonen öppna efter Kvinnan i fönstret av A J Finn som släpps i början av april. En riktigt rafflande läsupplevelse i stil med Gone Girl och Kvinnan på tåget.

 

27 reaktioner till “Veckans topplista v.13 – Påskekrim

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.