9789137144047_200_toscana-tur-och-retur

Jessica är en berömd författare av romantiska böcker och när hennes vän Sara genomgår en besvärlig skilsmässa gör hon allt hon kan för att ställa upp. Sara får för sig att de ska ta ex-makens motorcykel och åka till ett vinslott strax utanför Pisa, men Jessica är inte helt införstådd med idén eftersom hon tänkt bege sig till en författarträff i Malmö. Men, alla vägar lär ju bära till Rom, och uppenbarligen finns det även de som leder till Pisa, för efter en del missöden är de till sista framme i Toscana. Det blir deras livs äventyr, och kanske väntar också kärleken på att få blomma ut under den italienska solen.

Åsa Hellberg har skrivit en bok i genren romantisk komedi som innehåller allt man kan förvänta sig av en bok som sorterats i det facket; kärlek, förvecklingar, humor och romantik. Det jag finner väldigt befriande är att Hellberg låter oss följa två till synes väldigt vanliga medelålders kvinnor, de är kanske inga hjältinnor i klassisk bemärkelse, men likväl vardagshjältinnor med skinn på näsan och inställningen att ingenting är omöjligt. De har fått sina törnar av livet men kämpar ändå på.

Vad det gäller själva handlingen tycker jag kanske att boken har lite lång startsträcka, resan till Italien och alla förvecklingar på vägen kanske kunde ha kortats ned något. Men över lag är det en riktigt underhållande och hoppingivande bok som visar på att det aldrig är försent. Det enda problemet är egentligen att jag under läsningens gång finner att romantisk komedi kanske inte riktigt är min kopp te, personligen är jag nog dragen till de lite mörkare berättelserna. Men jag kan verkligen rekommendera boken till den som vill ha svensk feelgood när den är som bäst.

Tack till Bokförlaget Forum för recensionsexemplaret i form av en e-bok!

Köp boken hos Bokus, Adlibris eller en hos din lokala bokhandel.

Betyg 3+ av 5

En reaktion till “Toscana tur och retur av Åsa Hellberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.