ensmakebit

Ordningen är återställd och Mari är tillbaka med sin Smakebit på Söndag. Kika in för att ta del av fler litterära smakprov. Denna vecka är det fullt upp, min pappa fyller år idag och i ett svagt ögonblick lovade jag visst att fixa både en smörgåstårta och en vanlig tårta. Nu är dock allt klart och står i tryggt förvar i kylskåpet så nu kanske lugnet kan lägra sig igen och man kan få en chans att läsa lite. Men själva firandet måste ju äga rum först. Det är också val idag, men röstat har jag redan gjort i förväg vid kommunens rådhus. Många tycker ju det är högtidligt att gå och rösta på valdagen, men för min del spelar det ingen roll bara man ser till att RÖSTA! Så gör nu det om ni inte redan har gjort det.

Veckans smakbit kommer från en av alla påbörjade böcker som ligger och skräpar och väntar på att jag ska läsa dem färdigt. Gone Girl av Gillian Flynn närmare bestämt och smakbiten kommer från sidan 40.

”Amy”

Jag började springa samtidigt som jag vrålade hennes namn. Genom köket, där en kanna med tevatten hade kokat torr, ner i källaren där gästrummet var tomt och sedan ut genom köksdörren. Jag störtade tvärs över gårdsplanen ut på den smala bryggan i floden. Jag kikade ner vid sidorna av den för att se om hon satt i vår roddbåt där jag en dag hade hittat henne fastgjord vid bryggan, gungande i vattnet och med ansiktet vänt mot solen och ögonen slutna, och när jag kikade ner mot flodens glittrande reflexer på hennes vackra lugna ansikte hade hon plötsligt öppnat de blå ögonen utan att säga något till mig, och jag hade inte heller sagt någonting utan ensam gått tillbaka in i huset.

”Amy!”

Hon var inte i båten på vattnet, hon var inte i huset. Amy var inte där.

Amy var borta.

Jag tycker verkligen det ska bli spännande att läsa Gone Girl, jag har läst så mycket positivt om den. Att jag bara hunnit till sidan 40 beror på att jag tjuvstartade fast jag hade en annan bok att läsa klart. Eller, snarare tre böcker att läsa ut. Typiskt mig. Ha en fin söndag allihop!

9789187319426_200_gone-girl_pocket

24 reaktioner till “En smakebit på söndag

  1. Gone girl är en av de mest skruvade böcker jag läst.. Verkligen annorlunda och överraskande..! Det är också en av de bästa deckare jag läst i år. 🙂 Hoppas du inte blir besviken, som det ju är lätt att bli om man har höga förväntningar.

  2. Denne tror jeg at jeg har lest. Heter vel Flink pike på norsk. Synes den var sånn passe bra bare. Hadde nok veldig store forventinger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.