Foto: Gabriel Liljevall

Berätta lite om din nya bok Goda grannar. Vad handlar den om? 

▪️Precis som i En helt vanlig familj försöker jag skildra ett mardrömsdilemma som skulle kunna hända i princip vem som helst. Många som har bott i ett fridfullt villakvarter har nog föreställt sig hur illa det skulle gå om man råkar få helt fel grannar. Det är vad som händer Micke och Bianca när de flyttar till lilla Köpinge i Skåne.

Din förra bok, En helt vanlig familj, blev en succé både i Sverige och även internationellt. Hur tar man in allt det och har du någon riktig milstolpe då du kände att nu är jag författare på riktigt?

▪️När amerikanska storstjärnor som Karen Slaughter hör av sig och tycker att man har skrivit en fantastisk bok förstår man ju att man gjort någonting rätt. Men när jag sitter på hemmakontoret i mina gamla mjukisbrallor och spiller kaffe på tangentbordet känner jag mig precis som jag gjorde när jag skrev mitt första usla och totalrefuserade manus i början på 1990-talet.

Många har fått prova på att arbeta hemifrån denna vår. Det är vardag för författare, men vilka är dina bästa knep för att hitta arbetsro och disciplin? 

▪️Eftersom jag älskar mitt jobb behöver jag ingen disciplin. Pandemi eller ej, så är det absolut finaste jag kan tänka mig att få sitta ensam instängd i min ombyggda lilla garderob och hitta på en berättelse.

Vad läser du i sommar? Har du några tips på böcker som verkar riktigt lovande? 

▪️Jag har precis läst Säg inget om Lydia av Celeste Ng som jag tyckte mycket om. Kan även rekommendera Säg inget av Patrick Radden Keefe, en bok om Nordirlands blodiga historia. I sommar ser jag fram emot Håkan Nessers nya och Peter Englunds inträde i true crime-världen: Söndagsvägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.