Erin och Mark planerar för det perfekta bröllopet, men när Mark blir av med sitt välavlönade jobb inom finanssektorn blir planerna ändrade. Istället för den lyxiga tillställning de hade tänkt sig blir de tvungna att välja ett billigare alternativ. Budgeten för bröllopsresan däremot tänker de inte tumma på och när de väl är gifta beger de sig av till semesterparadiset Bora Bora, en ö i Söderhavet som tillhör Franska Polynesien.

Att komma hemifrån visar vara just vad Mark och Erin behöver. Ändå är det svårt att släppa tanken på framtiden. Vad händer om inte Mark får ett nytt jobb? Finansvärlden är en tuff bransch och risken finns att de måste sälja sitt hus och lägga planerna på att skaffa barn på hyllan tills vidare. Anspänningen kring den ovissa situationen ligger som en elektrisk spänning i luften. Så en dag ger sig Erin och Mark ut för att dyka. På havets botten gör de ett oväntat fynd som kanske kan medföra en lösning på alla deras problem.

Dolt i vatten är Catherine Steadmans thrillerdebut och det är en stilsäker sådan hon bjuder på. En hotfull, krypande spänning infinner sig nästan omgående och boken hinner bjuda på många dramatiska scener och oväntade vändningar innan sista sidan är utläst. Jag upplever dock bokens inledning som lite långsam, men när händelsekedjan väl sätter fart går det desto livligare till och den bakgrundsinformation som författaren har lagt tid på att förmedla blir betydelsefull. Både karaktärerna och miljöerna är intressanta. Vi följer Erins berättarröst genom hela boken och porträttet av henne och Mark är lagom detaljerat. De luckor i deras biografier som Catherine Steadman skapar en känsla av att jag som läsare inte riktigt kan känna mig säker på deras avsikter. Ovissheten driver upp tempot och det är riktigt roligt att få följa med på en tripp till Bora Bora. Dolt i vatten är en innovativ thriller som blir bättre och bättre för varje sida, vilket känns lovande för Catherine Steadmans framtid som författare.

Utgiven av: Modernista, 2019. I översättning av: Klara Lindell.

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 4 av 5

3 reaktioner till “Dolt i vatten av Catherine Steadman

  1. Har läst 1/4 av boken. Handlingen är bra, men översättningen och korrekturläsningen är dålig. T.ex. upp till fyra ord ihopskrivna utan mellanslag, ochatt leta efter kontorslokal att ha bröllopsfesten i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.