ernestam_brutna_ben_och_brustna_hjartan_omslag_inb-1024x1583.jpg

Lisbeth är en kvinna mitt i livet som fortfarande kämpar med att hitta rätt. Hon är singel och hennes grå och alldagliga framtoning gör henne till en person som är lätt att köra över. Lisbeth har aldrig riktigt lärt sig att säga ifrån, vilket ofta får henne att hamna i svåra situationer. Inte minst denna jul. Rektorn på skolan där hon jobbar meddelar att de ska börja med en specialinriktning på skidåkning för att profilera sig. För att inte förlora värdefulla arbetstimmar trasslar Lisbeth in sig i en helt omöjlig lögn om kunskaper i alpin utförsåkning som hon i själva verket inte har. När hennes lilla stuga börjar stinka avlopp, försöket att skaffa en ny frisyr resulterar i sebraränder och hennes före detta pojkvän helt plötsligt dyker upp oanmäld hotar julen att sluta i kaos.

L B förlag gör en satsning på specialskrivna julromaner och först ut är årets berättelse: Brutna ben och brustna hjärtan – en alldeles omöjlig jul av Maria Ernestam. Det är en charmig feelgood med en helt vanlig och i allra högsta grad igenkänningsbar kvinna i huvudrollen. Lisbeth har alltid stått i skuggan av sin dominanta syster och sin mor. Hon känner att hon aldrig riktigt lyckas göra någon nöjd. Ibland har hon för vana att tala innan hon tänker, som i fallet med den uppdiktade karriären inom det alpina skidlandslaget. Även om Lisbeths upptåg lockar till skratt blir det aldrig pinsamt dråpligt, för Maria Ernestam hittar en väldigt fin balans mellan det underhållande och det som väcker eftertanke. De flesta problemen visar sig kunna lösa sig med hjälp av en väninna, några koppar glögg och en del konspiratoriska idéer. I slutet kommer Lisbeth att vara en starkare kvinna som har lärt sig att hitta sitt eget värde, vilket är ett fint tema för en julroman. Brutna ben och brustna hjärtan är en alldeles underbar, glöggdoftande berättelse som med sin värme lockar till många skratt. Rekommenderas!

Utgiven av: Louise Bäckelin förlag, 2018.

Finns hos: BokusAdlibrisAkademibokhandeln

Betyg 4 av 5

En reaktion till “Brutna ben och brustna hjärtan – en alldeles omöjlig jul av Maria Ernestam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.