9789150932508_200x_karlekens-magiska-regler

Barnen i familjen Owens är inte som andra, det står klart redan när de är små. Men det är först när de som tonåringar besöker sin moster Isabelle som Franny, Jet och Vincent får stifta närmare bekantskap med sitt arv. De bär på magiska krafter som funnits inom familjen i århundraden, men det vilar också en förbannelse över dem. Deras anmoder Maria blev kär i fel man och brändes på bål som häxa under tidigt 1600-tal och sedan dess har familjen inte bara haft otur i kärlek, historien upprepar sig och känslorna leder till katastrof varje gång.

Kärlekens magiska regler tar oss med till 1960-talets New York och låter oss stiga in i en värld full av magi. Det är inte bara de klassiska häxattributen som sätter stämningen utan främst författarens fantastiska känsla i språket och förmedlandet av miljöer. Det är ordrikt, vackert och på mer än ett sätt förtrollande att ta del av den här berättelsen. Barnen i familjen Owens växer upp i en ett stort, anrikt hus men längtar egentligen efter något annat. Vi får följa dem genom livet och se hur kärleken både lockar och hotar att förgöra dem. Det är inte lätt att inte våga älska någon, och vad händer egentligen om de trots allt släpper någon nära? Alice Hoffman fångar karaktärernas känslor väldigt väl och de tvingas gång på gång ta svåra beslut för att låta dem de älskar leva ett tryggt liv.

Trots att det finns mycket att uppskatta i den här berättelsen blir dock mitt betyg en smula blygsamt av den enkla anledningen att magi aldrig riktigt har varit min kopp te. I handen på rätt läsare tror jag dock att det här kan bli en fulländad läsupplevelse.

Utgiven av: HarperCollins Nordic, 2018. I översättning av: Helena Dahlgren. 

Finns hos: BokusAdlibris HarperCollins Nordic 

Betyg: 3+ av 5

3 reaktioner till “Kärlekens magiska regler av Alice Hoffman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.