Den här veckan handlar Helgfrågan om ifall vi firar Halloween och om vi gillar att läsa skräckböcker.

Jag firar inte Halloween i någon större utsträckning. Alla helgons dag däremot uppmärksammar jag genom att tända ljus för familjemedlemmar som inte längre finns med oss. Ibland går jag i kyrkan när det är ljuständning för dem som har avlidit under året. Inte för att jag är troende, utan för att det känns som en fin tradition och ett högtidlighållande av deras minne. Det är också väldigt fint att se hela kyrkogården lysas upp i novembermörkret av ljusen folk tänt på alla gravar.

När det gäller skräck blir det inte så många böcker av den typen för min del. Jag är rätt kräsen när det gäller att övertygas om att övernaturliga fenomen existerar. Läser jag skräck ska det hälst vara av den gamla gotiska romanskolantyp Dracula eller liknande böcker.

Ha en fin helg allihopa!

9 reaktioner till “Helgfrågan v. 44

  1. Det brukar vara fint med alla ljus! Dracula är jag lite osäker på om jag läst. Läst en hel del skräck för länge sen men numera blir det mest deckare och de kan ju vara nog så läskiga…. 😉

  2. Jag går gärna till kyrkan och tänder ett ljus för de som inte längre är med oss. Ingen jag känner är begravd på en kyrkogård här i närheten men det hindrar inte att de är med mig i mina tankar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.