Elly Griffiths är tillbaka med en ny bok om rättsarkeologen Ruth Galloway, och mycket känns igen sedan tidigare delar i serien. Huvudpersonernas inbördes relationer fortsätter att stå i centrum, främst det faktum att Ruth har dottern Kate tillsammans med Harry Nelson som är gift på annat håll. I Dolt i mörker kommer detta faktum återigen att ställa till komplikationer. Nelson avgudar sin lilla dotter, men är rädd för vad som skulle hända med hans liv om faderskapet blev känt.

Dolt i mörker handlar om de underjordiska tunnlar som finns i regionen och det liv som förekommer i dem. Harry Nelson utreder tillsammans med sina kollegor morden på flera hemlösa, medan Ruth under de arkeologiska utgrävningarna av tunnlarna påträffar benrester av förvånansvärt nytt datum.

Som alltid är det med stor charm Elly Griffiths skildrar sina unika karaktärer och deras liv. Böckerna kombinerar vardagsproblem och spänning, alltihopa kryddat med en stor dos humor och ofta även sarkasm kring hur vissa människor vill visa sig perfekta till varje pris. Det här är en av de böcker i serien där inte det historiska inslaget och Ruths arbete tillåts ta så stor plats som i vissa andra, vilket är lite synd, tycker jag. Med ett flertal böcker i bagaget krävs det dock att författaren varierar sina berättelser i viss utsträckning. Det är dock alltid ett sant nöje att läsa om Ruth och hennes vänner, så även i Dolt i mörker. 

Utgiven av: Bokförlaget Forum, 2017. I översättning av: Carla Wiberg.

Finns hos Bokus och Adlibris 

Betyg 4 av 5

3 reaktioner till “Dolt i mörker av Elly Griffiths

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.