Fredag igen. Trodde jag skulle på födelsedagskalas i eftermiddag, men så blev det inte, det passade bättre på söndag istället. Så ikväll blir det till att laga något smarrigt att äta och sedan kolla på Let’s Dance, där jag hejar på Stina Wolter och Anja Pärson. Fredag innebär också svar på Mias helgfråga:

Har du någon form av läsplanering? Är det viktigt med en planering? 

Jo, jag planerar en del. Är nog en ganska strukturerad person över lag och gillar att ha koll på läget. Jag tänker mig oftast för innan jag börjar med saker, hur det bäst skall gås till väga med. 

När det gäller vilka böcker jag ska läsa är jag tidsoptimist (dock inte annars) och jag gillar att planera, skriva listor, sortera i högar och kolla på kommande bokutgivning. Jag har även någon form av översiktsplan över böcker jag vill läsa snart i huvudet. MEN. Det är sällan planerna följs till punkt och pricka. Främst därför att om jag ska behålla glädjen i läsningen så måste det finnas utrymme för impulser och att välja det jag känner för just då. Så planeringen kan därför få vara lite flytande, även om det finns en ram inom vilken jag håller mig. Jag kanske lägger fram fem böcker som ska läsas, men jag bestämmer inte i vilken ordning. Om planering är viktigt? Tja, det beror väl på målet med verksamheten. Jag tycker nog egentligen inte det. Men om man t ex lånar på biblioteket och måste återlämna böckerna en viss dag, eller av andra skäl läser ”på tid”, då är det väl kanske rimligt att man planerar lite mer för att få ut så mycket som möjligt. 

Trevlig helg allihopa! ❤️ 

19 reaktioner till “Helgfrågan v. 13

  1. Jag planerar bara in fyra böcker varje månad, vilket ger ganska mycket utrymme till improvisationer. Men jag gillar att följa min plan 🙂

  2. Jag är också tidsoptimist när det gäller läsningen! 🙂 Skulle jag låna böcker på biblioteket skulle jag bli tvungen att bli bättre på att planera min läsning, och att hålla mig till planen.

  3. Oj, så strukturerad du är! Jag har också en ganska flytande plan när det gäller min nöjesläsning, allt känns lite bättre med en liten plan tycker jag 🙂

  4. Känner igen mig i ditt svar! Jag är också en person som vill ha ordning och reda på alla plan. Det sträcker sig även till allt som har med böcker att göra, men jag har en tendens till att vara alltför ambitiös och inte hinna med allt jag skulle vilja 🙂

  5. Jag var nog så strukturerad mad allt förr. Men sedan jag slutade arbeta på grund av sjukdom så blev det mycket mindre planerande och mer leva för dagen.

  6. Ja, när det är dags att lämna tillbaka biblioteksböcker kan det bli lite stressigt ibland. Men det händer ofta att jag inte läser allt jag lånar och sedan lånar om någon annan gång om det är en bok jag verkligen vill läsa. Fast jag vet inte hur många gånger jag har lånat Nattens skogar och fortfarande har jag inte läst den. Någon gång så…

  7. Planering kan vara kul, och ibland klarar en sig inte utan det. Jag planerar en hel del när det gäller jobbläsning och bokcirkelläsning men när det gäller nöjesläsningen så läser jag det jag känner för i stunden. Men listor älskar jag även om jag är dålig på att följa dem 😉

  8. Tycker bibliotekslån oftast kräver mer spontanitet och rätt obefintlig planering, rätt som det är dyker det upp en reservation att hämta. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.