Sarah Crossan är en irländsk författare som har gjort sig ett namn som författare av ungdomsböcker, men som nu har tagit steget vidare och skrivit sin första vuxenroman: Bikupan. Berättelsen handlar om den omöjliga kärleken mellan Connor och Ana som redan är gifta på varsitt håll, men som ändå faller för varandra och inleder en relation som varar i flera år. Så dör Connor i en olycka och en fälla gjord av sorg och skuld slår igen om Ana. Hon har ingen rätt att sörja, men kan inte undgå att bli förkrossad. Hon måste bära allt ensam och ser bara ett sätt att få utlopp för känslorna. Ana beslutar sig för att närma sig den som kände Connor bäst: hans änka Rebecca.

Bikupan är en originell och innovativ roman skriven på ett särpräglad sätt som bildar ett slags modernt versmått. Det är avskalat men även intensivt och omskakande. Det här är en roman som är ett måste för alla som älskade tonen i Normala människor av Sally Rooney.

Utgiven av Sekwa/Etta förlag, 2020. I översättning av Marianne Tufvesson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.