Den här fina boken av min Crimetimekollega Helena Dahlgren är en fristående del i serien Ödesryttarna, vilken utspelar sig i samma värld som spelet Star Stable. Med fantastiska illustrationer och en tät, spöklik atmosfär är det här passande läsning för läslovet och Halloween, eller för vilken mörk höstkväll som helst egentligen. Upplägget bygger på ett klassiskt grepp där den ena kusligheten efter den andra berättas runt lägerelden. Det ingen tidigare vågat prata om blir allt tydligare; Jorvik tycks vara hemsökt av det oförklarliga. Det har flera av Ödesryttarna själva fått erfara. Hästboken goes horror, skulle man kunna säga. Och det med besked.

Ödesryttarna: Spökhistorier från Jorvik av Helena Dahlgren är utgiven av Bonnier Carlsen. Målgrupp: 9-12 år.

En reaktion till “Boktips: Ödesryttarna – Spökhistorier från Jorvik av Helena Dahlgren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.