I den andra boken om Alda Luppi återvänder vi än en gång till Nice där en man påträffas mördad i en solstol vid stranden. Oro utbryter bland stadens många turister. Hur farligt är det egentligen att semestra när en mördare går lös? Alda Luppi och hennes kollegor ser dock snabbt en koppling till mannens affärsverksamhet, för när det gäller handeln med fastigheter står stora värden på spel och det är lätt att skaffa sig fiender.

Vi fortsätter även följa Alda Luppi i det privata där hon kämpar med sin hälsa och sitt familjeliv. Rädslan för ett återfall i den smärtsamma nervsjukdom hon tidigare drabbats av är ständigt närvarande. Samtidigt har också hennes pappa satt igång ett projekt där han planerar att skriva om släktens ursprung, en mörk historia som Alda knappt vet om hon ska orka höra mitt uppe i allt annat hon måste hantera.

Den första boken i den här serien, Aldrig glömma, släpptes förra året och överraskade den svenska deckarpubliken med sin atmosfäriska deckargåta och sina vackra miljöer. Stilla vatten gör ingen besviken, för än en gång får vi ta del av en spännande intrig och en för genren ovanligt djupsinnig skildring av huvudkaraktärens privata sorger och utmaningar. Britt Peruzzi jobbar med motstånd i flera lager och kryddar sin litterära anrättning på ett sätt som är värdigt det franska köket. Regionens kulinariska finesser och det vackra azurblå havet är ständigt närvarande och gör den här boken till en lika delar underhållande berättelse med en nervkittlande twist. Inte minst är det fint att läsa en deckare som bidrar med lite välbehövlig medelhavssol när vårt mörka vinterhalvår randas.

Utgiven av: Bazar förlag, 2020.

Betyg 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.