När Gloria och hennes vän sen en höstkväll är ute på vad som i sammanhanget kommer att framstå som ett oskyldigt busstreck blir det vittne till något som inte var menat för deras ögon, och när Gloria en tid senare försvinner verkar det som att händelsen har kommit ikapp henne. Samtidigt kämpar Jessica Jackson och hennes kollegor med två andra märkliga försvinnanden där endast offrens skor har lämnats kvar. Polisen befarar att ägarna inte längre är i livet, men  utrdningsläget är komplicerat när det finns så lite att gå på.

Jessica Jackson känner sig också ansatt på ett privat plan, för hennes tidigare eskapader har sått split i byn och hon finner sig själv utsatt för en hatkampanj på Facebook. Glesbygdens invånare sluter upp för varandra, och hon är på fel sida om järnmuren. Att hon har sin nyckfulla far som inneboende är inte heller gynnsamt för hennes sinnesfrid. Hans främsta bidrag till hushållet tycks vara ett frikostigt erbjudande om att alltid bistå med provsmakning av produkterna från hennes mikrobryggeri.

Höstmorden är den tredje boken om poliserna i Västervik och den fiktiva ön Mörkö belägen vid den småländska kusten. Samuel Karlsson har hittat sitt uttryck och skriver drivet och tonsäkert om den färgstarka Jessica. Att följa hennes tillvaro i den lilla orten där jante är lag är en stor behållning, som i kombination med en vass deckarintrig ger en riktig bladvändare. I Höstmorden jobbar författaren också på ett mycket bra sätt med elementen för att höja stämningen, och det är inte utan att man som läsare kan känna det småländska höstmörkret komma krypande och ge kalla kårar. Ruggigt bra helt enkelt!

Utgiven av: Lind & Co, 2020.

Betyg 4+ av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.