Foto: Madeleine Wejlerud

Berätta lite om din nya bok Ett oväntat arv. Vad handlar den om?

▪️Föräldrarna Fors omkommer i en trafikolycka och efterlämnar en anrik hästgård som gått i familjen i generationer. Medan sonen Erik återvänder till Europas tävlingsbanor, stannar Madeleine på gården och skriver tre brev till barndomens hästtjejer. Kan de återförenas efter alla år för att väcka barndomsdrömmen om att driva en verksamhet tillsammans till liv? 
Mormor Vera har inte haft kontakt med familjen på många år men kliver nu in på gårdsplanen med familjehemligheter som kommer att ställa alla Madeleines planer på ända. Hovslagaren Henrik blir ett stöd och en oväntad attraktion, det är bara ett bekymmer, det var han som körde föräldrarnas bil natten de krockade. 

Hästar och ridsport är ett centralt ämne i den här boken. Varför valde du att skriva om just det, och vad har du själv för relation till hästar och ridning?

▪️Jag är själv gammal hästtjej, började rida på ridskola som femåring och fick efterlängtade egna hästar i tonåren. Som uppvuxen med hästböcker som Stallkompisar och Britta och Silver, ville jag skriva en feelgood för vuxna i den hästmiljö som jag själv uppskattade att läsa om som ung. Idag tillhör jag den enormt stora gruppen kvinnor mitt i livet som har ett hästintresse som växer i utrymme allteftersom barnen blir större. I höst blir det ridskola. 

Du driver vid sidan av skrivandet även gruppen Feelgoodfredag på Facebook. Berätta lite om den, vad gör ni där inne?

▪️Feelgoodfredag samlar närmare 5000 läsare, författare, förläggare med flera som förenas av vår kärlek till feelgoodgenren. I gruppen delar vi läsupplevelser, boktipsar, håller läsutmaningar, bokbytardagar, bokcirklar och bjuds på insyn i olika författares och bokpersonligheters vardag. I september arrangerar vi en hel feelgoodmässa tillsammans.

Vilka feelgoodromaner läser du i höst?

▪️Det finns många härliga feelgoodromaner att se fram emot i höst. Men, ska jag bara plocka ut några som jag är lite särskilt nyfiken på så är det: Jojo Moyes roman Under Londons broar, Marianne Cedervalls nya seriestart, mysdeckaren Dö för vårt syndiga släkte och Amanda Hellbergs historiska romance, Jul i krinolin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.