Familjen Fors hästgård har gått i arv i generationer och driften är på alla sätt en heltidssysselsättning. När Madeleines föräldrar omkommer i en bilolycka ligger plötsligt hela ansvaret på hennes axlar. Brodern Erik spenderar all sin tid på att resa runt och tävla i ridsport, så där har hon inte mycket stöd att hämta.

Samtidigt vill hennes mormor Vera återuppta kontakten och visst finns det en baktanke, för hon har bestämt sig för att berätta om familjens stora hemlighet. Madeleine har aldrig känt sig mer pressad och ensam, och mannen i vars armar hon vill gråta ut körde bilen när föräldrarna förolyckades. Hindren hon måste övervinna tycks monumentala.

Ett oväntat arv är en feelgoodroman som innehåller allt det man som läsare kan önska och förvänta sig av den här typen av böcker. Som en del av en planerad kvartett är det också ett utmärkt avstamp för en hel familjesaga och Sofia Ymén gör det geniala greppet med att skriva en hästbok för vuxna bästa möjliga rättvisa. Ett oväntat arv den perfekta verklighetensflykten för den som vill kompensera upp höstmörkret med en välavvägd balans av klöverblom, romantik och hovklapper.

Utgiven av: Printz Publishing, 2020.

Betyg 4 av 5

En reaktion till “Ett oväntat arv av Sofia Ymén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.