January reser till strandhuset hennes far har efterlämnat med skrivkramp och ett kaotiskt inre. Tillvaron så som hon känner den har visat sig vara bygd på lögner och nu måste hon försöka samla ihop skärvorna av det liv som pappans död krossat. Väl på plats träffar hon en gammal bekant från studietiden, den odrägliga snobben Augustus Everett som skriver det January skulle definiera som pretentiösa, litterära romaner. Själv är hon romanceförfattare och därmed är de varandras raka motsatser när det kommer till den litterära banan. Men det visar sig snart att de trots allt har en hel del gemensamt – inte minst problemet med att de just nu inte förmår skriva en enda rad.

Strandläsning är en bitterljuv roman med inslag av både feelgood och romance. Livets stora frågor avhandlas och en stor del av premissen handlar om ensamhet och problemen med tillit, för rädslan för att få sitt hjärta krossat riskerar ibland överskugga även den mest fantastiska kärlek. I takt med att January och Gus lär känna varandras styrkor och svagheter visar det sig ändå att de kompletterar varandra ganska bra och knutarna börjar sakta lösas upp. Men frågan är om de ska våga satsa, eller är det bara en flyktig sommarförälskelse som kommer falna med höstens intåg. Strandläsning bjuder på en finstämd kombination av humor och allvar kryddat med en stor dos litterära referenser. Prefekt läsning för den som vill behålla och maximera sommarkänslan ett litet tag till.

Utgiven av: Lavender Lit, 2020. I översättning av Anna Thuresson.

Betyg 4 av 5

En reaktion till “Strandläsning av Emily Henry

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.