Foto: Fredrik Hjerling

Berätta lite om din nya bok Den trettonde lärjungen. Vad handlar den om? 

▪️Den trettonde lärjungen handlar om ett fall med kopplingar till ett hälsohem. En blodig man staplar in på polisstationen i Oskarshamn och säger att han dödat. Efter det får de inte ur honom ett ljud.

Den här gången utspelar sig handlingen delvis i Småland. Har du någon personlig koppling till dessa trakter eller varför föll valet på just Oskarshamn?

▪️ O ja. Jag växte upp i en by utanför Oskarshamn men har även bott i Oskarshamn i flera år. Inspirationen till berättelsen kommer från min uppväxt. En slags uppgörelse med hembygden. Tyvärr ingen kärleksfull eller romantisk sådan. Jag har velat skriva den här berättelsen i många år och nu passade det bra att Elias och teamet tog sig an den.

Serien om Forsete handlar till stor del om att skildra hur nedbrytande psykisk misshandel och manipulation kan vara. Vilken är den största utmaningen med att skriva om så tunga ämnen?

▪️Den största utmaningen är nog att det sliter så på den mentala kraften. Jag lider av mardrömmar och nedstämdhet när jag är mitt i det. Men det är på något vis mitt kall. Att visa andra hur det kan se ut bakom fasaden hos människor vi aldrig skulle kunna tänka oss som onda eller omoraliska. 

Vilken typ av böcker läser du själv helst, och har du några tips att dela med dig av inför hösten?

▪️Jag läser i stort sett bara krim och spänning. Jag ser mycket fram emot Keplers nya som släpps i höst. De är och har alltid varit en stor inspirationskälla för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.