Vilhelm flyttar till Malmö och blir inneboende hos Clara, en tjej i hans egen ålder som snart visar sig ställa höga krav på sin hyresgäst. Villkoret för att han ska få hyra är att han spelar hennes pojkvän och Vilhelm har inget emot det – tvärtom. Clara är både karismatisk och en kvinna i vars sällskap det alltid händer saker. Men snart börjar frågorna dyka upp i Vilhelms undermedvetna. Vem är Clara egentligen, och vad hände med hennes förra pojkvän?

Clara är Jens Lönnaeus debut, en rafflande sådan som bäst kan beskrivas som en psykologisk thriller. Vilhelm en kille i behov av en nystart och flytten till en annan stad erbjuder också möjligheten att bli någon annan, skaffa nya vänner och helt enkelt vända blad. Clara är viljestark och fylld av sprudlande energi, vilket gör det lätt för Vilhelm att bara luta sig tillbaka och svepas med.

Ju längre in i berättelsen vi kommer, desto tydligare blir det att någonting kring det ovanliga sambolivet är väldigt fel. Claras förra pojkvän verkar ha råkat illa ut, men vännerna är förtegna om vad som egentligen har hänt. Stämningen blir tryckt och obehaget infinner sig, för Vilhelm tycks vara på väg ut på ett djup där han inte längre bottnar och snart riskerar att tappa kontrollen. Jens Lönnaeus spänningsdebut är originell och underfundig på ett sätt som passar den som hellre läser om relationer och psykologiska drivkrafter än regelrätta polisutredningar.

Utgiven av: Historiska Media, 2020.

Betyg 3 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.