Foto: Stefan Tell

Berätta lite om din nya bok Ur askan. Vad handlar den om? 

▪️Den handlar om den avhoppade polisstudenten och Estoniaöverlevaren Fredrik Fröding som i ett tillstånd av tablettmissbruk och svår PTSD förföljer en person som sedan hittas mördad. Han blir misstänkt för brottet och den polis som ska utreda är en förälskelse från det förflutna – polisen Sofia Hjortén.

Det här är din första bok. Hur fick du idén/inspirationen till den och hur mycket arbete ligger bakom drömmen om en bok? 

▪️Idén har funnits där länge. Älskar deckare och älskar Ulvön så det blev en bra matchning. Ja, det ligger otroligt mycket jobb bakom boken. Jag har skrivit på debuten i nästan ett decennium. Får hoppas att uppföljaren inte tar lika lång tid 

Du är även diplomerad lektör och van vid att arbeta med andras bokmanus. Vilka är dina bästa tips till den som vill bli författare? 

▪️Våga visa din text! Ingen (eller ytterst få i alla fall) har rott i land ett bokprojekt helt på egen hand. Det kräv nya ögon, tränade ögon för att se var ett manus skaver. Har man inte råd eller möjlighet att söka professionell hjälp så låt någon vän eller familjemedlem du litar på läsa. Och våga ta till dig av feedback! Ingen darling är värd att förlora en möjlighet till utgivning för!

Vilka är dina bästa deckartips nu i sommar?

▪️Har man inte läste Niklas Natt och Dags 1793 och 1794 (och inte är äckelmagad) så rekommenderar jag dem varmt. Vill man ha mindre blod och mer suggestiv spänning så rekommenderar jag Lina Bengtsdotter som släpper tredje delen i Charlie Lager-serien i juli. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.