Vanja behöver miljöombyte och bestämmer sig för att söka en tjänst som lokalreporter på en liten ort långt hemifrån. Jobbet visar sig passa henne bra och hon finner sig snabbt tillrätta, trots den stora omställningen. Ganska snart får hon också höra talas om ett av traktens stora mysterier. I slutet av åttiotalet påträffades ett avlidet spädbarn och än idag vet ingen vem pojken var.

Lilly har jobbat på lokaltidningen i många år och varit med sedan starten. Nu har hon kommit till en punkt i livet där hon inte uppskattar förändringar. Vanjas framfart på redaktionen rör upp många minnen och känslor, samtidigt som hon tvingas konfrontera sitt förflutna även på ett privat plan. Vi får även följa Lina som är Lillys brorsdotter. Småbarnslivet är inte det hon har tänkt sig och hon känner sig pressad av det faktum att hon inte är lycklig, trots allt fint och betydelsefullt hon har i sitt liv.

Vindarna viskar ditt namn är en relationsroman med många bottnar och ett djup som berör. Anne-Lie Högberg lyckas med konsten att få såväl vardagliga problem som livsomvälvande händelser att engagera och de olika trådarna flätas sakta samman till en helhet. Den varma och inkännande tonen i den här boken gör att de tre kvinnornas öden och vägval kommer nära och visar även upp författarens fina förmåga att återge och gestalta händelser och känslor som de flesta av oss kan relatera till. Ett utmärkt val för den som vill svepas med av välskriven fiktion med en jordnära och realistisk klangbotten.

Utgiven av: Louise Bäckelin förlag, 2020

Betyg 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.