Flanagans står för lyx och flärd, men bakom kulisserna på det framgångsrika brittiska lyxhotellet döljer sig både familjehemligheter och intriger. Det är 1980-tal och Flanagans drivs numera av Elinor och Emma, två kvinnor som både är varandras motsatser och själsfränder.

I Kvinnorna på Flanagans är det den nya generationen och deras döttrar som står i fokus. Både Emma och Elinor har komplicerade förhållanden till sina barn och till männen runtomkring dem. Åsa Hellbergs bok handlar därför om relationer i flera lager och är en skarp skildring av den mångfacetterade rollen som kvinna, mamma, hustru, hotellchef och älskarinna.

Flanagans är på många sätt den perfekta miljön för den här typen av bok, för här kan författaren fritt låta sina huvudpersoner vara uppburna, vackra och rika, men Åsa Hellberg lyckas också med att få in den där svärtan och problematiken som gör att läsaren engagerar sig i karaktärerna. Även tidsandan är väl återgiven och åttiotalsvibbarna är starka. Kvinnorna på Flanagans är en underhållningsroman som vågar ta för sig, precis som dess hjältinnor.

Utgiven av: Bokförlaget Forum/Ester Bonnier, 2020.

Betyg 4 av 5

2 reaktioner till “Kvinnorna på Flanagans av Åsa Hellberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.