I den åttonde boken om kriminalinspektör Emma Sköld hittas en tonårspojke död i närheten av ett motionsspår. Mycket tyder på att han blivit rånmördad och den ökade ungdomskriminaliteten i området tycks ha en koppling till fallet, inte minst eftersom den döde pojken bevisligen hade varit i bråk med ett rivaliserande gäng. Men för Emma Sköld är det scenariot allt annat än självklart och med hjälp av sin syster får hon istället insyn i vad som pågår bakom vissa av Bromma-idyllens fina fasader. Finns det någon där som bär på en förljugen världsbild, där kravet på att visa upp en perfekt fasad helt har spårat ur?

Sofie Sarenbrant fortsätter att skriva spänning i den högre ligan. Mytomanen är en driven och tät kriminalroman där läsaren hela tiden känner sig närvarande tack vare valet av tempus och en skicklig gestaltning av drivkrafter och händelseförlopp. Mytomanen är precis som tidigare böcker i serien djupt förankrad i vår direkta samtid, för Sofie Sarenbrant har en välutvecklad talang för att snappa upp ”det där som alla pratar om just nu”, vrida det ett varv till och krydda med en stark spänningsintrig där karaktärerna kommer nära. Det är också den styrkan som gör henne till vår regerande deckardrottning.

Utgiven av: Bookmark förlag, 2020

Betyg 4+ av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.