Bokhandeln i Bloomsbury är Posy Morlands arbetsplats, hem, tillflyktsort och himmelrike på jorden. När ägaren avlider får hon ärva butiken, men på köpet får hon också en besvärlig hyresvärd i form av Sebastian, den avlidna kvinnans nevö. Posy som älskar romantik och skriver på sin egen roman a la regency style drömmer om att förvandla bokhandeln till en specialbutik fylld av enbart kärleksromaner, feelgood och chic lit. Sebastian däremot tror att en deckarbokhandel vore mer lönsam och därför envisas han med att sätta käppar i hjulet för Posy. Men hur hon än gör är Sebastian numera knuten till bokhandeln i egenskap av fastighetsägare, och i takt med att han dyker upp i affären med allt mer frekvent blir han oundvikligen även en del av hennes tankar och vardag.

Böcker om böcker. Det finns väl knappast något mer tilltalande för en inbiten bokmal, därför var Bokhandeln för ensamma hjärtan en titel som lockade omedelbart. Och i den här boken fick jag mitt lystmäte, med råge. Bokhandeln för ensamma hjärtan är underhållande, vass i repliken, underfundig och hjärtevärmande. De litterära referenserna duggar tätt och även om jag och Posy Morland inte ser på den enligt henne förhatliga deckargenren på samma sätt kan jag identifiera mig med henne som karaktär. Stilmässigt påminner det en hel del om titlar av författare som Lucy Diamond och Jenny Colgan. Bokhandeln för ensamma hjärtan är oemotståndlig brittisk feelgood som träffar mitt i prick hos alla bokälskande anglofiler och en ny favorit att skriva upp på författarlistan.

Utgiven av: Historiska Media, 2020. I översättning av: Ingmar Wennerberg.

Betyg 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.