Många trodde nog att sekten på Dimön var ett minne blott när dess ledare Franz Oswald knäcktes av sjukdom. Efter en lång tids rehabilitering är han nu på väg tillbaka till livet. Men är han fortfarande den samme eller har livet lyckats slipa ner de vassa kanterna även hos en psykopat som Franz Oswald?

Julia, dotter till hans forna antagonist Sofia Bauman, arbetar som redaktionssekreterare på en tidning, men drömmer om avancemang. En exklusiv intervju med Franz Oswald skulle kunna bli hennes karriärmässiga guldbiljett. Han accepterar hennes förfrågan. När Franz avslöjar att han planerar att återvända till Dimön och erbjuder henne att följa med tvekar hon först, men frestelsen i att följa en av landets farligaste och mest karismatiska män på nära håll blir oemotståndlig.

Requiem på Dimön är den fjärde boken om ViaTerra och Mariette Lindstein fortsätter skapa nagelbitarspänning med fokus på manipulation. Den här gången dyker hon djupare ner i det mänskliga psyket än någonsin tidigare och utforskar om en människa verkligen kan förändras i grunden efter en omvälvande händelse, hur arv och miljö präglar våra karaktärer och vad som händer med självkänslan när andra försöker manipulera och mala ner vår egna vilja. Requiem på Dimön är en tät och driven thriller där stämningen förtätas i takt med att dimslöjorna kring den beryktade ön lättar så att karaktärerna kan se klart, men frågan är om det sker i tid eller om faran redan är över dem. Mariette Lindstein väver in läsaren i ett stenhårt spindelnät av intriger som gör att man är helt fast fram till sista sidan.

Utgiven av: HarperCollins Nordic, 2020.

Betyg 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.