Clara har alltid levt i böckernas värld och hennes stora dröm är att i rollen som lärare få dela med sig av och väcka intresse för litteratur hos en ny generation. Tyvärr är eleverna motsträviga, och det är bara ett av alla problem Clara tvingas tackla. Kollegorna i arbetslaget ser exempelvis inte med blida ögon på hennes senaste inköp av böcker till högstadieskolan. I deras ögon är det bara klassiker som gäller, inga samtida storsäljare.

De största komplikationerna i Claras värld gäller dock kärlekslivet. Jonathan, killen hon suktade efter under hela sin tonårstid, har flyttat hem till Sverige och ger henne oväntat mycket uppmärksamhet. Men tveksamheten kring om han bara leker med hennes känslor skaver djupt inom hennes och samtidigt upplever Clara även en högst opassande dragning till systerns senaste pojkvän: Markus. Hur de kan vara ihop är i och för sig en gåta, Markus har ett genuint intresse för saker som ligger långt bortom den ytliga systerns horisont. Det är som upplagt för trassel, och naturligtvis snor Clara in sig ordentligt.

Sara Molins feelgooddebut är en rapp och humoristisk relationsroman om hur goda intentioner ibland leder helt fel och hur missförstånd lätt kan bli katastrofala och slå in kilar i förhållandet till de allra närmaste. Författaren håller sig på rätt sida om dråplighetens knivskarpa linje och lyckas få till en ton som gör att missödena har en jordnära igenkänningsfaktor. Clara är en karaktär som är lätt att ta till sitt hjärta och hennes bokintresse och alla litterära referens som kommer med det inslaget blir en extra krydda som förhöjer läsupplevelsen och tjusar en bokmal lite extra. Som en öppen bok är underhållning av bästa kvalitet och Sara Molin har en enorm berättartalang. Henne kommer vi garanterat få läsa mera av (redan senare i år, om ryktet stämmer).

Utgiven av: Norstedts, 2020.

Betyg 4+ av 5

En reaktion till “Recension: Som en öppen bok av Sara Molin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.