Ett par decennier tidigare påträffades ägarna till det ståtliga huset i Chelsea döda och den enda överlevande arvtagaren till familjen Lambs egendom verkade vara det lilla spädbarn som påträffades i sin vagga intill kropparna. Nu har Libby fyllt tjugofem och nås av den plötsliga nyheten att hon är ägare till huset i Chelsea. Men arvsskiftet är inte okomplicerat, för hon hade två äldre syskon som sedan föräldrarnas död är försvunna.

Parallellt med Libbys historia följer vi Lucy, en utblottad tvåbarnsmor som är på flykt undan det förflutna. Nu har hon bestämt sig för att det är dags att återvända till England, men för att kunna det måste hon krypa för sitt ex. Det tar emot att be mannen som gjort henne illa både fysiskt och psykiskt om hjälp, men trots att hon vet att hon kan göra nästan vad som helst för att skydda sina barn har Lucy ingen aning om vilka gränser hon ska tvingas överskrida för att nå sitt mål.

Lisa Jewells nya psykologiska thriller utspelar sig både på kontinenten och i Storbritannien. Hon är skicklig när det gäller att teckna karaktärer och att skapa en pulserande och nervig stämning. Hon lyckas få läsaren att verkligen känna Lucys desperation och Libbys förvåning då hennes liv förvandlas över en natt. Den äldre delen av historien som skildrar turerna kring de spektakulära dödsfallen i Chelsea är dock en aning diffus och präglad av ett brokigt persongalleri, vilket gör det en aning svårt att hänga med i turerna. Boken tappar lite där, men Lisa Jewell tar igen mycket av det på sin egen hemmaplan, det vill säga i skildringarna av relationerna. Familjen Lambs hemlighet är en laddad thriller som likt en tidsinställd bomb tickar mot en oundviklig katastrof, och det är något vi spänningsfantaster gillar.

Utgiven av: Printz Publishing, 2020. I översättning av: Sanna Hellberg.

Betyg 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.