Siri Ehrensvärd har en lång karriär inom teatern bakom sig men när hennes älskare och tillika chef ratar henne för en yngre kvinna flyr hon de stora teaterscenerna och bosätter sig hos sin brorson Anton, som just råkat bli ägare till en plantskola belägen i Säbyholm. Lantlivet blir något helt annat än det Siri är van vid, men hon trivs och bestämmer sig för att hjälpa den strulige brorsonen att få verksamheten på fötter. Strax därefter hittas en man mördad och när ett så litet samhälle skakas av ett brott av den kalibern är det svårt att undvika viss inblandning. Skvallret går och alla har sin teori om vem mördaren är, inte minst lokalpolisen Olle Magnusson.

Herrgårdsmiljöer, jakt och lokala osämja gör Carin Hjulströms nya bok i genren ”cosy crime” till en läsupplevelse som sticker ut i genren. De blåblodiga på herrgården försöker bedriva en turistanläggning, men deras syn på hur djur och natur ska nyttjas för kommersiella syften sticker i lokalbefolkningens ögon. Samtidigt finns annat som också skaver, byn ruvar på en hel del osämja. Mordfallet utgör en tydlig röd tråd, men det är lika mycket huvudkaraktärna som drar. Carin Hjulström skriver med glimten i ögat om Antons och Siris inre resor. De är båda på väg att göra upp med sitt förflutna på ett sätt som för tankarna till en feelgoodroman.

Bara ett litet mord är en underhållande bok för dig som gillar mindre blod och mera mys, och framförallt är den ett måste om du letar efter en svensk deckare i stil med Morden i Midsomer.

Utgiven av: Ester Bonnier, 2020.

Betyg 3 av 5

En reaktion till “Recension: Bara ett litet mord av Carin Hjulström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.