9789187879654_200x_evvie-drake-borjar-om

Samma kväll som Evvie fattar beslutet att packa sina väskor och lämna sin man får hon ett telefonsamtal. Maken har varit med om en bilolycka och kort därefter går han bort. Evvie isolerar sig och slits mellan tanken på att bryta helt med allt deras äktenskap stod för och det opassande i att låta omvärlden få veta hur han var innanför hemmets väggar och därmed svartmåla en död mans eftermäle. Omgivningen tolkar hennes tillbakadragna attityd som att hon sörjer djupt.

I Evvies hus finns en lägenhet och hennes vän Andy har hittat en hyresgäst. Hans namn är Dean och han har lämnat New York efter att en skada har satt stopp för hans framgångsrika baseballkarriär. Efter en tid under samma tak börjar Dean och Evvie prata och trots att de undviker vissa känsliga frågor finner de snart att de vågar anförtro varandra hemligheter som ingen annan känner till. Samtidigt kommer de från två helt olika världar och att deras relation skulle utvecklas till något mer är en dröm Evvie knappt vågar hoppas på.

Evvie Drake börjar om är Linda Holmes debutroman och boken utspelar sig i Maine. Det är en berättelse som är återgiven med stor värme och trots alla svårigheter karaktärerna måste övervinna finns det också en hel del humor invävd i historien. Det är helt enkelt en bok man blir på bra humör av att läsa, precis som det ska vara med en feelgoodroman. Linda Holmes lyckas skapa ett nära band till huvudkaraktärerna och väcka engagemang. Hon blandar vardagligheter med djupare frågor på ett sätt som gör det lätt att knyta an till de händelser som utspelar sig i boken. På många sätt är Evvie Drake börjar om typisk för sin genre, men det är också däri styrkan ligger. Linda Holmes levererar precis det feelgoodfantasten vill ha.

Utgiven av: Lavender Lit, 2020. I översättning av: Cecilia Falk.

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 4 av 5

2 reaktioner till “Evvie Drake börjar om av Linda Holmes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.