9789150947076_200x_kom-i-min-famn

Simone Boman är samtalsterapeut och arbetar för ett företag som har anlitat henne som konsult. Där träffar hon Thomas och han anförtror henne att han nyligen har blivit kontaktad av en okänd kvinna som tycks veta för mycket om honom för att det ska kännas riktigt bekvämt. Samtidigt upplever Simone själv att hon har kommit till en brytpunkt i livet. Hon längtar bort från vardagen och glöden i äktenskapet börjar falna. Hon vill börja om på nytt och samtalen med Thomas fungerar som en ögonöppnare där hon inser att det kanske finns mer i livet än det hon har. Simones närmaste familj ser det inte så, de anser att hon redan har allt och är galen om hon kastar bort det för att genomföra någon form av självförverkligande. För Thomas är situationen den omvända. Han kämpar för att hålla ihop sin familj till varje pris även när utomstående krafter hotar att ta ifrån honom det han håller allra mest kärt.

Kom i min famn är en relationsthriller som spelas upp i ett lite långsammare tempo, men redan från första sidan vet vi att det kommer att sluta illa och därmed skapas en intressant premiss. Med stor precision beskriver Caroline Eriksson karaktärernas drivkrafter och gestaltar situationerna på ett sätt som trappar upp spänningen rejält, och det sker med psykologins hjälp snarare än genom ett överbruk av blodiga scener. Karaktärernas porträtt är finmejslade, men samtidigt välavvägda eftersom författaren fokuserar på de personlighetsdrag som är mest relevanta i sammanhanget. Kom i min famn är också en tänkvärd bok som speglar vår samtid, människors värderingar och deras förväntningar på hur livet ska bli. Caroline Eriksson kan konsten att kombinera iskall spänning och välskrivet samtidsdrama.

Utgiven av: HarperCollins Nordic, 2020.

Finns hos: BokusAdlibrisOmnible

Betyg 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.