9789178191369_200x_pa-andra-sidan-boken_haftad

Tina Danielsson är i grunden journalist men arbetar numera som lektör och manusutvecklare. I sin skrivhandbok På andra sidan boken har hon intervjuat en lång rad kända svenska författare om hur deras skrivprocess ser ut och sedan sammanställt materialet i fem olika avsnitt som hon väljer att kalla Nycklar. Nyckeln till framgång är just det som många aspirerande författare söker och för alla som räknar sig till den kategorin är det här en läsvärd bok där många etablerade författare som vet vad skrivandet innebär delar med sig av sina erfarenheter från olika typer av bokutgivning.

Just bredden bland de medverkande är en av bokens främsta styrkor i och med att den påvisar de många olika vägar som finns att gå. Vilken metod som passar just dig är individuellt; vissa vill låta kreativiteten flöda medan andra föredrar struktur. Några grundläggande råd finns det ändå och det är dessa som utgör några av rubrikerna för Tina Danielssons Nycklar till skrivandets låsta rum: Skriv, Läs och Ge inte upp. Det är tänkvärda råd då mycket av skrivandet handlar om att hela tiden utvecklas och skapa nytt. På andra sidan boken är inspirerande och informativ läsning som ger en övergripande guide till författarbranschen för den som drömmer om att ge ut en bok.

Utgiven av: Yabot förlag, 2019. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 3 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.