9789177712305_200x_nyarsfesten

Det har gått ett antal år sedan de gick på universitetet och livet har slagit in på olika vägar för dem alla, men de nio vännerna har ändå bestämt sig för att träffas och fira nyår tillsammans. De har hyrt in sig i en exklusiv stuga i de skotska högländerna som vänder sig till mindre sällskap som vill ha en riktig naturupplevelse. På schemat står bland annat jakt, men också goda måltider och rekreation. Väl på plats faller alla vännerna in i sina gamla roller, men tiden har förändrat dem och dynamiken i gruppen sätts på prov. Innan nyårsfirandet är över kommer en av dem att vara död och de övriga misstänkta för mord. När snöstormen drar in över Skottland finner de sig snart vara isolerade tillsammans med varandra och den lilla personalstyrka som finns på plats.

Lucy Foleys thrillerdebut är en modern tolkning av de klassiska pusseldeckarna. Ett slutet sällskap samlas, kontakten med omvärlden bryts, någon mördas och gärningspersonen finns mitt ibland dem. Receptet är lika beprövat som omtyckt, och jag tillhör de läsare som alltid tjusas av dessa mysterier. Lucy Foley visar sig också vara mycket skicklig på att plocka fram osämjan, misstänksamheten och obehaget som följer med situationen. Redan innan mordet är ett faktum kan jag som läsare höra varningsklockor ringa och känna den tryckta stämning som förebådar det som ska komma. De skotska högländerna är också en karg och underbar miljö att läsa om, vilket förstärker bokens intryck ytterligare. Lucy Foley är en thrillerförfattare att hålla ögonen på.

Utgiven av: Printz Publishing, 2019. I översättning av: Katarina Falk. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.