9789177712503_200x_an-sjunger-hon-inga-sanger

Cilla Fallander drömmer om ett liv i rampljuset. Vardagsslitet på tidningsredaktionen är inte hennes drömjobb, istället önskar hon att hon fick hålla på med sitt musikintresse på heltid. Med två små barn och en man som studerar är det många som höjer på ögonbrynen när hon bestämmer sig för att säga upp sig från sitt fasta jobb och istället sätta upp en musikshow.

Samtidigt är stämningen i Sundsvall tryckt. Flera kvinnor har blivit överfallna och många är rädda för att gå ut efter mörkrets inbrott. Mitt ibland dem finns en farlig man och alla spekulerar kring vem han egentligen är. Teorin om att det rör sig om en enstöring visar sig välgrundad, men sin ensamhet till trots drömmer han om kvinnligt sällskap och det han helst vill ha är någon som kan sjunga för honom. Därför har han riktat in sig på Cilla Fallander.

Än sjunger hon inga sånger är Susanne Fellbrinks deckardebut och hon skriver utifrån sina erfarenheter från musikbranschen, men med en spännande twist. Premissen känns nyskapande och bidrar med något som sticker ut i en annars ganska inrutad genre. Än sjunger hon inga sånger är dessutom en berättelse som utspelar sig i ett högt tempo och där scenerna ofta genererar hjärtklappning. Författaren har lyckats mycket bra med spänningselementen i sin bok och även huvudkaraktärerna är en personlighet som det är lätt att tycka om och vilja följa. Det är en händelserik berättelse och ibland kan jag känna att författaren tar i lite väl mycket, antalet trådar att spinna vidare på är kanske något i överkant. På det hela taget är Än sjunger hon inga sånger en uppfriskande debut som bjuder på underhållande läsning i flera bemärkelser.

Utgiven av: Printz Publishing, 2020.

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 4 av 5

En reaktion till “Än sjunger hon inga sånger av Susanne Fellbrink

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.