9789189007437_200x_inte-ett-ord

Simon Greene har ett välbetalt jobb och en stabil tillvaro, men han har förlorat en av de saker som betyder allra mest i livet: dottern Paige. Kontakten är bruten och hon befinner sig på ett helt annat plan än Simon och hans fru. En dag ser Simon henne i Central Park, men när han närmar sig flyr hon. Han hinner dock uppfatta att hans dotter verkar tärd av missbruk och ett hårt liv, och han bestämmer sig för att hitta henne. När Paiges pojkvän kort därefter blir mördad blir Simon istället misstänkt för mord och han inser att han har hamnat i farliga kretsar. Men ingenting kan får honom att släppa sökandet efter Paige och ganska snart förstår han att priset han kommer få betala är högt.

Harlan Coben anses vara en av världens bästa spänningsförfattare och det är inte svårt att hitta kvalitéerna som har gett honom den statusen i hans nya bok. Coben är duktig på att teckna karaktärer och hans skapar täta spänningsintriger med riktiga nagelbitarscener. Den här gången skildrar han även en söndertrasad familj med allt vad det innebär. Simons oro för dottern känns äkta och är skildrad på ett sätt som går under huden. Trots detta har jag lite svårt att ta boken till mig. Ibland saknas den där lilla extra pusselbiten som gör att man som läsare klickar med en bok. Så är det med Inte ett ord, trots att den är genuint spännande och genomtänkt.

Utgiven av: Bookmark förlag, 2020. I översättning av: Svante Skoglund. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 3+ av 5

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.