9789178616176_200x_lat-mig-vara_pocket

Låt mig vara handlar om Anna, en nybliven mamma med ett tungt trauma i bagaget. Hennes far valde att ta sitt liv genom att kasta sig ut från en hög klippa och på årsdagen av hans dödsfall upprepade mamman samma handling, på samma plats. Anna har fortfarande inte förlikat sig med tanken och nu, som nybliven mamma, saknar hon föräldrarna mer än någonsin. Tanken att de kanske i själva verket blev mördade ger henne ingen ro, och när någon lämnar ett mystiskt meddelande genom postfacket växer insikten om att det är något väldigt märkligt med föräldrarnas död. Anna bestämmer sig för att ta reda på sanningen, men hon har ingen aning om vilka krafter hon har satt i rörelse och vilken fara hon försätter sin familj i.

Låt mig vara är en psykologisk thriller av den brittiska författaren Clare Mackintosh och det är hennes tredje fristående bok inom genren. Hennes två tidigare verk, Jag ser dig och Jag lät dig gå, har blivit stora succéer och Mackintosh har en osedvanligt god förmåga att plocka fram människors sämsta sidor och gör riktigt ruggiga böcker av materialet. Hon är även skicklig när det gäller att skapa oväntade vändningar, vilket även gäller den här boken. Däremot upplever jag boken som något långsam i starten. Det tar ett tag innan historien börjar röra på sig och detta kombinerat med en intrig som känns lite på gränsen till det osannolika drar ner helhetsintrycket en aning. Spänningsmomentet är det dock inget fel på och Låt mig vara är tvivelsutan en titel att rekommendera till den som gillar thrillers skrivna i samma anda som böcker av exempelvis Sharon Bolton och Paula Hawkins.

Utgiven av: Lind & Co, 2019. Pocket, 2020. I översättning av: Hanna Svensson. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 3+ av 5

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.