9789177712053_200x_en-ovantad-jul

Charlie är inte direkt någon hundmänniska, men när hennes liv i London kraschar totalt låter det trots allt som en inte allt för dålig idé att komma bort ett slag och kusinens hundpensionat i Devon är egentligen det enda tänkbara alternativet. Men Charlies julfirande blir allt annat än den fridfulla vistelse i en landsortsidyll som hon hade tänkt sig. Kusinen bestämmer sig för att resa bort över helgerna och lämnat över ansvaret för hundarna på Charlie, som antar utmaningen med inställningen ”hur svårt kan det vara”. Sanningen är att det kan hända mycket mer än hon hade kunnat drömma om.

En oväntad jul är en berättelse om en ung kvinna som trots stora motgångar håller humöret uppe. Berättelsen är skriven med en stor dos humor, vilket är en stor del av behållningen. Charlies sorglösa inställning till allt hon råkar ut för och hennes bitska kommentarer är rejält underhållande. Toppa det med en samling hundar, udda karaktärer, lite kärlek och ett julfirande som inte liknar något annat så har du konceptet för En oväntad jul, som också är min personliga favorit bland årets julromaner, trots att den egentligen inte bygger så mycket på julkänsla. Det går precis lika bra att läsa den som en vintrig feelgood, och älskade du Lucy Dillons bok Ensamma hjärtan och hemlösa hundar är det här en omistlig läsupplevelse.

Utgiven av: Printz Publishing, 2019. I översättning av: Pia Printz. 

Finns hos: Bokus & Adlibris

Betyg 4 av 5

 

3 reaktioner till “En oväntad jul av Nathalie Cox

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.