Nu var det länge sedan jag deltog i Mias Helgfråga. Men när julen står för dörren är det hög tid att försöka vara lite social och titta runt hos alla bloggvänner som jag titt som tätt besöker, men tyvärr sällan lämnar någon kommentar hos. Den biten har för mig till stor del förskjutits till sociala medier som t ex Instagram.

Frågan Mias bokhörna ställer idag handlar om läsutmaningar och vilka sådana vi kan tänkas anta inför det nya året.

Först och främst är jag ganska värdelös på läsutmaningar och redan i februari börjar projekten ofta fallera. Därför har jag inte tänkt så mycket på detta förrän nu, så om jag verkligen ska vara med på någon utmaning återstår att se. Men här är några varianter som jag skulle kunna tänka mig:

– Någon typ av hyllvärmarutmaning. Mias bokhörna har en, kanske finns det fler. Att läsa böcker som av oklara skäl har blivit stående olästa är alltid en bra tanke.

– En jorden-runt-utmaning. Jag gillar att läsa böcker om och från främmande länder och skulle gärna vilja bredda mig på det området.

– En fackbok-utmaning. Tidigare läste jag en hel del fackböcker, t ex biografier och böcker om historia. Det har fallit bort lite eftersom den typen av böcker ofta tar längre tid, och tid är en bristvara. Men jag saknar fackböckerna och kanske skulle någon typ av utmaning att läsa en i månaden kunna ge inspiration.

– Kvalité före kvantitet. En utmaning som går ut på att läsa färre böcker, men i gengäld välja de som lockar allra mest, kan det vara något? Jag drabbas lätt av lässtress och är alldeles för nyfiken, så att försöka begränsa mig när jag hittar nya böcker som lockar skulle bli en rejäl utmaning! Förmodligen en nyttig sådan.

Det ska bli spännande att se vilka utmaningar ni andra funderar på inför 2020. Jag hoppas på inspiration!

Mia har en bonusfråga också där hon undrar om vår favoriträtt på julbordet. Jag gillar varmrökt lax, paté och leverpastej med saltgurka till, köttbullar och revbensspjäll. Cheddarost och Janssons frestelse vore också trist att vara utan. Att bara välja en rätt är lika svårt som att välja årets bästa bok 😉

God jul alla vänner! 🎄💝

13 reaktioner till “Helgfrågan v. 51

  1. jag har svårt att vara utan Janssons frestelse och julskinka. den vegetariska delen av familjen bestämmer många rätter. vi är överens om god sallad och någon paj och kanske paté

  2. Känner igen det där med att vara nyfiken och vilja läsa alldeles för många böcker. Det drabbar mig alldeles för ofta…

  3. Gillade jorden-runt utmaningen du hade 🙂 alltid spännande att besöka nytt. Känner igen mig på det där med kvalitet, jag läser gärna färre böcker nu men rätt böcker om man lyckas med det, hoppas min utmaning hjälper för det.

  4. Lax är verkligen gott på alla sätt o vis, iofs inte bara på julen. 🙂 Fackböcker läser jag gärna, finns så mycket intressant som lockar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.