20191120_104404_0000.png

I årets julkalender här på bloggen kommer några verkliga experter att dela med sig av sina bästa boktips. Är du på jakt efter den perfekta julklappen eller letar du efter fina läsupplevelser som du själv vill njuta av under julens lässtunder? En lång rad författare och förlagsmedarbetare berättar här om sina utvalda bokfavoriter, hela vägen fram till jul!


Idag har turen kommit till Jennifer Lindström att medverka här i julkalendern. Jennifer arbetar som förläggare på Norstedts förlag och idag berättar hon mer om sina bästa boktips inför julen och böckerna ur årets utgivning från Norstedts bjuder på en bred blandning och många stora känslor.

Jen_ny bild.jpg

 – I Julafton på den lilla ön i havet av Jenny Colgan får vi än en gång möta Flora på ön Mure. Nu nalkas det jul på den vindpinade skotska ön, men det är inte enbart en lättsam högtid som närmar sig. En otroligt fin och nyanserad berättelse av vår egen feelgoodfavorit.

 – Mitt andra tips är Ett litet steg på vägen av Jenny Fagerlund, en berättelse om den ensamstående mamman Stella vars son Felix inte har det helt lätt i skolan. Stella har det å sin sida inte heller så lätt på jobbet, så när hon får lov att byta spår och prova ett nytt hotellkoncept i fjällen tar hon Felix med sig. De får många strapatsrika upplevelser, och Stella märker att allt förstås inte riktigt är som det verkar.

 – Mike Gayles En halv värld bort är en riktig pärla till roman, och ligger mig väldigt nära hjärtat. Den handlar om två syskon som växer upp i två väldigt olika delar av London, med helt olika förutsättningar och hur deras liv förändras när de möts igen. En roman som berör familj, klasskillnader, adoption och ursprung. Kan man vet vem man är om man inte vet var man kommer ifrån?

God Jul och trevlig läsning önskar Jennifer Lindström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.